MANCARURI

Friptură de pui cu ciuperci

HPIM1058

Una din cele mai uşoare reţete dar şi sănătoase şi gustoase are doar două ingrediente de bază şi condimente după gust. Modul de preparare este tot secretul gustului fraged şi aromat, coacerea la cuptor. Combinaţia de pui cu ciuperci e foarte bună, aş face o glumă ,, zici că-s rude 🙂 … ,, dar să trecem la treabă …

Ingrediente

  • câteva pulpe de pui întregi sau dezosate
  • ciuperci din conservă sau proaspete
  • cimbru uscat, oregano, busuioc, 2-3 linguri
  • ulei de măsline
  • sare, piper

Mod de preparare

Aşezăm pulpele de pui într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Dacă folosiţi pulpe întregi vă recomand să crestaţi pulpele pe ambele părţi ale osului, astfel carnea se poate coace şi în interior.

HPIM1038

Punem condimente din belşug pe ambele părţi ale pulpelor. Această operaţiune o fac chiar acolo în tavă. Apoi aşezăm ciupercile feliate în jurul pulpelor. Presărăm condimentele rămase şi peste ciuperci.

HPIM1037

Stropim totul cu ulei de măsline. Dăm tava la cuptorul preîncălzit pentru 45 minute. După 30 de minute întoarcem pulpele de pui, amestecăm puţin şi-n ciuperci. Focul să fie domol, atenţie să nu se ardă ciupercile. Dacă vedem că ciupercuţele sau copt, mai bine le scoatem mai repede din tavă.

HPIM1057

Ciorchinele de roşii nu sunt doar de decor, au acompaniat friptura cu brio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *