DIVERSE

Condiment universal din ierburi uscate (pregătit la noi acasă)

HPIM0461

Amestec condimente-ierburi uscate

Acest amestec îl pregătesc chiar eu şi pot să spun că calitatea este maximă. Nu descurajez pe nimeni să cumpere mix de condimente gata preparat din comerţ, doar că acelea conţine exact ce doreşte producătorul şi nu ceea ce doriţi dumneavoastră. Majoritatea au un adaos foarte mare de sare (ca să traga la cântar) în rest multe E-uri ce aromatizează în exces amestecul şi în final două ierburi de te miri ce.

Deci ideea este în felul următor, dacă vrem să mâncăm cât de cât sănătos trebuie să ştim exact cu ce ne preparăm hrana. Condimentele pot fi în mod sigur controlate de dumneavoastră.

Acest amestec conţine 5 ierburi uscate şi o parte curry.

Cele 5 ierburi sunt:

  • cimbru
  • măghiran
  • leuştean
  • busuioc
  • pătrunjel

Curry conţine în general ghimbir, usturoi, ceapă, cardamon, chimen, scorţişoară, ardei iute, cuişoare, seminţe de muştar.

Puneţi într-un borcan sau recipinet mai măricel câte o parte din cele 5 ierburi şi curry. Amestecaţi şi condimentul universal este gata.

Puteţi folosi acest amestec pentru orice fel de carne: pui, curcan, porc sau peşte. În plus se adaugă, după preferinţe piper (eu folosesc mix de piper de la Kotanyi, adică 4 feluri de boabe de piper: alb, negru, verde şi roşu.

Ştiu, v-am condimentat prea tare 🙂 dar mâncarea fără condimente nu are niciun gust, carnea cu atât mai mult deci de asta insist să folosiţi condimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *