SALATE

Salată de ton cu usturoi şi pâine prăjită cu oregano

HPIM0431

Meniu la ceas de seară, super bun, o mâncare ca la curtea regală. :))

Acest meniu este o colaborare cu Padre, pentru cei care nu-l cunoaşteţi este vorba de un om extraordinar, un prieten cu suflet mare şi un duhovnic deosebit, Părintele Stanciu Victor.

Acum câteva seri am zărit o postare intersenată pe net, era a lui Padre ,,Doar pâine prăjită cu ulei de măsline şi oregano,,. M-am uitat ce m-am uitat şi m-a făcut curioasă combinaţia. Pâinea prăjită cu usturoi este una din preferatele mele, dar presărată cu oregano era ceva nou. Deja în seara aceea am gustat-o şi chiar era o minune de aromă. Padre mulţumesc pentru idee! Povestea continuă…mă pregăteam eu de câteva zile să încerc o nouă reţetă ,,Salată de ton cu usturoi,,. Aveam o reţinere pentru că nu prea asociam usturoiul cu tonul. Ehee ce vă povestesc aşa de mult, că doar vorba lungă …ştiţi voi, zis şi făcut. Una, două am făcut salata şi cu ce se asorta mai bine şi mai bine …. exact …. cu pâinea prăjită a lui Padre, la fix, aşa o bunătate prieteni n-aţi mâncat.

P.S. Până acum salata preferată era ,,Salata de ton cu ceapă şi porumb,, gata, de azi e Salata de ton cu usturoi!!!

Ingrediente

Salat de ton cu usturoi

  • 4 conserve de ton
  • 1 căpăţână de usturoi
  • puţină zeamă de lămâie
  • 1 lingură maioneză

HPIM0423HPIM0425

Scurgem tonul de zeamă. Pisăm usturoiul şi-l adăugăm peste ton. Punem zeama de lămâie şi maioneza. Amestecăm totul foarte bine şi salata este gata. Opţional se mai poate pune sare, piper, boia picant.

HPIM0429

Pâine prăjită cu ulei de măsline şi oregano a la Padre

Prăjim feliile de pâine. Le stropim cu ulei de măsline, presărăm oregano din belşug şi puţină sare.

HPIM0431

2 comentarii

  1. Nu pot spune că nu mă bucur când văd că o idee de-a mea simplă este preluată pe pagina ta, unde reţetele sunt minuţios redate, cu gust bun bun şi gust. Arată minunat pâinea prăjită de tine, iar combinaţia cu ton îi dă o şi mai mare savoare. Minunat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *