MANCARURI

Pizza cu branza de casa

Este reteta pizzei margherita, aluat, sos de rosii, busuioc si mozzarella. Pizza nu se trage din Italia ci din Grecia. Pentru prima data grecii au fost cu ideea de a coace paine in forme rotunde si plate si de a adauga diferite alte alimente deasupra. Preferata lor era o combinatie de uleiuri de masline si anumite condimente. Ca toppinguri alegeau cartofi si frunze, diferite feluri de carne si chiar si fructe. Este o certitudine ca grecii ar fi folosit si rosiile, daca acestea ar fi fost descoperite la vremea aceea! Mozzarella adevarata era importata de greci din India, astfel ca era destul de putin accesibila. Prima pizza adevarata a fost facuta de brutarul Raffeale Esposito in Napoli, Italia. Dupa cum spune legenda, Esposito a vrut sa produca un fel de paine care sa fie diferita de celelalte care se vindeau in Napoli. Mai intai a incercat sa adauge numai branza, apoi sos, dedesubt si i-a dat forma unei placinte rotunde. Creatia sa a fost placuta imediat, si Esposito a fost chemat sa faca niste pizza pentru vizita Regelui Umberto si Reginei Margherita in 1889. A facut o pizza in trei culori: cu branza alba, sos rosu si condimente, ca sa reflecte steagul italian si loialitatea sa fata de tara. A fost o realizare grozava, si a numit-o pizza margherita dupa numele reginei. http://www.stilfeminin.ro/gastronomie/Istoria-pizzei-si-secretele-ei-ascunse.html

INGREDIENTE

  • 250 g. faina
  • 1/2 cub drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 100 g. unt
  • 100 ml apa
  • sos de rosii
  • oregano, cimbru, busuioc
  • branza de casa sau mozzarella

MOD DE PREPARARE

Pregatirea aluatului: omogenizam drojdia cu zaharul, putina faina si apa calduta si-l lasam la caldura pentru 10 minute.

Cernem faina, turnam compozitia de drojdie crescuta, sare, untul topit si putin racit, apoi incet, incet 100 ml apa calduta.

Dupa o omogenizare completa, aluatul este lasat la un loc caldut pentru dospit timp de 30-40 de minute.

Intindem aluatul si-l asezam intr-o tava pentru pizza, unsa si tapetata cu faina sau o tava obisnuita tapetata cu hartie pentru copt. Ungem suprafata aluatului cu un sos de rosii, presaram oregano, cimbru si busuioc, iar in final branza de casa sau mozzarella.

Timp de coacere: 40-45 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *